Petitchef

Jeleuri ousor

Va plac jeleurile? Ei bine, va oferim posibilitatea de a le face acasa! O reteta mult mai usoara decat va puteti imagina, mai ales ca este explicata pas cu pas.

Desert
8 porții
24 ore
5 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Materiale

  • Termometru
  • forma de silicon pentru semisfere de 2 cm
  • placa de silicon
  • tel
  • mixer electric
  • posh

Preparare

  • Etapa 1 - Jeleuri ousor
    Puneti gelatina in apa rece.
  • Etapa 2 - Jeleuri ousor
    Într-o cratita adaugati zahar, apa si esenta de lamaie. Aduceti la fierbere si puneti termometrul in amestec: temperatura trebuie sa ajunga la 115° C.
  • Etapa 3 - Jeleuri ousor
    Luati cratita de pe foc foc si adaugati gelatina bine scursa. Se amesteca bine. Impartiti acest amestec in 2 si adaugati la una din jumatati, colorant alimentar galben. Se amesteca bine.
  • Etapa 4 - Jeleuri ousor
    Folosind un servetel de hartie inmuiat in ulei, ungeti semisferele de silicon. Turnati amestecul galben in cantitati mici in formele de silicon. (Daca amestecul este prea tare, incalziti-l usor la bain-marie.) Lasati la uscat peste noapte.
  • Etapa 5 - Jeleuri ousor
    Ungeti placa de silicon cu un servet de hartie inmuiat in ulei, sau pe o tava normala de copt puneti cu hartie de pergament). Incalziti cealalta jumatate de amesct necolorat timp de 30 de secunde in cuptorul cu microunde sau la la bain-marie.
  • Etapa 6 - Jeleuri ousor
    Turnati acest amestecin vasul de la mixer si bateti-l ca si cum ati face meringue. Amestecul trebuie sa se dubleze in dimensiune.
  • Etapa 7 - Jeleuri ousor
    Folosind un posh formati banuti din amestec alb. Ungeti-va cu putin ulei si scoateti semisfere galbene din forme,
  • Etapa 8 - Jeleuri ousor
    Plasati cate jumatate de sfera galbena in centrul fiecarui un banut alb, apasand usor Lasati sa se usuce 2 ore.
  • Etapa 9 - Jeleuri ousor
    Se amesteca amidonul de porumb si zaharul pudra apoi cu o pensula se pudraza fiecare ousor cu acest amestec. Acest lucru le va permite sa fie lipicioase.
  • Etapa 10 - Jeleuri ousor
    Gata, simplu,nu?


Poze

Jeleuri ousor
Jeleuri ousor - poza 2
Jeleuri ousor - poza 3
Jeleuri ousor - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Mona de pascua
Mona de pascua
8 porții
5 h 25 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Mousse cu lamaie
Mousse cu lamaie
6 porții
12 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste paccheri cu anghinare și bacon
Paste paccheri cu anghinare și bacon
2 porții
30 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează